Πολιτική Απορρήτου

1. ΓΕΝΙΚΑ

Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών που παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο www.macrovita.gr προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου.

Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

2.1 Ορισμός Προσωπικών Δεδομένων

Προσωπικά Δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων, ήτοι κάθε φυσικού προσώπου στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί.

Τέτοια στοιχεία αποτελούν για παράδειγμα το όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και φύλο του μέλους, αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) καθώς και δεδομένα χρήσης, όπως για παράδειγμα όνομα μέλους, κωδικός πρόσβασης και διεύθυνση IP. (Νόμος 2742/1997, Νόμος 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις.)

2.2 Προστασία προσωπικών δεδομένων

Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δε συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του χρήστη.

Η λήψη των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται μόνο εφόσον εσείς επιλέξετε αυτοβούλως να τα παρέχετε — για παράδειγμα, εάν επικοινωνήσετε με email ή αν εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

Ποτέ δεν πρόκειται να πουλήσουμε, νοικιάσουμε ή να διανέμουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή να δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

2.3 Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα επιχειρησιακά και εσωτερικά συστήματα πληροφορικής μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την ακόλουθη εθνική και διεθνή νομοθεσία όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών:

·         Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)

·         Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

2.4 Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε

Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

2.4.1 Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας μας, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε (email, ονομ/νυμο και αν επιθυμείτε τηλέφωνο) δε θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων.

Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πρωτοκόλλου ασφαλείας (SSL certificate) για την επικοινωνία με τον mail server.

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να στείλετε email στο info@macrovita.gr και να ζητήσετε διαγραφή όλων των στοιχείων σας.

2.4 Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, χρησιμοποιεί το Google Analytics (GA) για να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο.

Παρόλο που η GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς.

Η GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Επιπλέον σε αυτόν τον ιστότοπο, ο κώδικας Google Analytics συμπληρώνεται με το "gat._anonymizeIp();" για να εξασφαλιστεί η ανωνυμοποιημένη συλλογή διευθύνσεων IP (ονομάζεται επίσης IP-masking). Θεωρούμε επίσης ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.

2.5 Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε διευκρινίσεις σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε σχετικά με εσάς και να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακρίβειες σε αυτές τις πληροφορίες, να εναντιωθείτε ή να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας, καθώς και να αιτηθείτε την προσπέλαση, τη διαγραφή ή τη φορητότητα των πληροφοριών σας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ορισμένων δικαιοδοσιών, ενδεχομένως να απορρίψουμε την επεξεργασία αιτημάτων που επαναλαμβάνονται αδικαιολόγητα, απαιτούν δυσανάλογη τεχνική προσπάθεια, θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητο άλλων, είναι ανέφικτα ή η προσπέλασή τους δεν απαιτείται με άλλον τρόπο από την τοπική νομοθεσία.

2.6 Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι δύο φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά και όλα αυτά συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που ορίζεται στο τμήμα 2. Και οι δύο (2) αυτοί φορείς έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και είναι σύμφωνοι με την διακρατική συμφωνία γνωστή ως EU-U.S Privacy Shield.

·         Google (Πολιτική απορρήτου)

2.7 Παραβιάσεις δεδομένων

Για όσες προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας (πχ αποστολή email από χρήστες), θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους.

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

2.8 Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Αντί αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.macrovita.gr ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.

3. COOKIES POLICY

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies, όπως εξηγείται αναλυτικά παρακάτω.

3.1 Τί είναι το cookie;

Ο όρος «cookie» αναφέρεται σε ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποτελείται αποκλειστικά από μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, το οποίο ο ιστότοπος μεταφέρει στο πρόγραμμα πλοήγησης ιστού που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή του κινητού σας ή της smart tv σας, είτε προσωρινά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας, είτε μερικές φορές για μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με τον τύπο του cookie.

Όταν χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα περιήγησης web (Chrome, Firefox κοκ) για πρόσβαση στις Υπηρεσίες, μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα περιήγησης έτσι ώστε να αποδέχεται όλα τα cookie, να τα απορρίπτει ή να ειδοποιείστε κατά την αποστολή τους.

3.2 Γιατί χρησιμοποιούμε cookies;

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς την εμπειρία πλοήγησης των επισκεπτών του site μας. Για να το πετύχουμε αυτό και για να καλύψουμε κάθε ανάγκη σας, χρησιμοποιούμε στοιχεία τα οποία αφορούν αποκλειστικά τις προτιμήσεις σας κατά τη περιήγησή σας στο site μας.

Δεν γίνεται καμία προσπάθεια ανίχνευσης της ταυτότητας όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Δεν θα γίνει κανένας συσχετισμός στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από αυτό το διαδικτυακό τόπο, με οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία αναγνώρισης από οποιαδήποτε πηγή.

3.3 Tύποι cookies:

Οι βασικοί τύποι των cookies που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι ιστότοποι περιγράφονται παρακάτω:

3.3.1 Απαραίτητα Cookies: Πρόκειται για Cookies που είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία ενός ιστότοπου. Χωρίς τα cookies αυτά, ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Ακολούθως, δεν ζητούμε την ειδική συγκατάθεσή σας για τα Cookies αυτά. Για όλα τα άλλα Cookies απαιτείται η συγκατάθεσή σας.

3.3.2 Cookies Λειτουργικότητας: Τα cookies λειτουργικότητας  βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.

3.3.3 Cookies Προτιμήσεων: Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της, όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

3.3.4 Cookies Analytics: Μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που σου προσφέρουμε.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε:

Google Analytics: _ga | _gid | _gat

_ga - Αυτό το cookie συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τον ιστότοπο, για σκοπούς ανάλυσης. – Διάρκεια 2 έτη

_gid - Αυτό το cookie συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τον ιστότοπο, για σκοπούς ανάλυσης. – Διάρκεια session

_gat - Αυτό το cookie περιορίζει τη συλλογή δεδομένων εάν λαμβάνονται πάρα πολλά αιτήματα χρήστη σε μία σελίδα. Κάποια αιτήματα χρήστη έχουν αποκλειστεί και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται. - Διάρκεια 10 λεπτά

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να καταρτίζουμε αναφορές και να βοηθούμαστε στη βελτίωση της ιστοσελίδας. Τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σε μια ανώνυμη μορφή, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού των επισκεπτών στην ιστοσελίδα, από πού ήρθαν οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα, και ποιες σελίδες επισκέφθηκαν. Στο siteμας δεν χρησιμοποιούνται CookiesΠροτιμήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.google.com/policies/privacy/

Για να εξαιρεθείτε από την ανίχνευση από το Google Analytics σε όλες τις ιστοσελίδες, επισκεφθείτε: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

3.3.5 Αταξινόμητα: Τα αταξινόμητα cookies είναι τα cookies που είναι σε στάδιο ταξινόμησης, από κοινού με τους παρόχους μεμονωμένων cookies.

3.4 Αλλαγές στη χρήση των Cookies από εμάς

Μπορεί κατά καιρούς να τροποποιούμε την Πολιτική Cookies, είτε εν όλω είτε εν μέρει, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια. Οποιαδήποτε τροποποίηση στην παρούσα θα ισχύει ευθύς αμέσως μόλις η τροποποιημένη Πολιτική αναρτηθεί στο Δικτυακό μας τόπο.