Ο βασιλικός πολτός είναι μια παχύρρευστη βιολογική ουσία που παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες και χρησιμοποιείται σαν μοναδική τροφή της βασίλισσας της κυψέλης από τη γέννηση έως τον θάνατό της. Έχει ελαφρά κίτρινο χρώμα και γεύση υπόξινη και καυστική. Αλλοιώνεται από την υψηλή θερμοκρασία, την επαφή με μεταλλικά αντικείμενα και την έκθεση σε φως και αέρα. Στη σύνθεσή του περιλαμβάνονται πολυάριθμες βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β), ανόργανα στοιχεία, σάκχαρα, λιπίδια και αμινοξέα.

Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν υψηλής βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, με εξαιρετικά θετική επίδραση στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη, στην ψυχοσωματική υγεία και στη μακροζωία. Ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, αυξάνει την αντοχή και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ευνοεί τη γονιμότητα, βοηθά την ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των αθλουμένων και αναζωογονεί τους καταπονημένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς, καθώς και τους ηλικιωμένους. Εξαιρετικά αποτελέσματα εμφανίζει επίσης απέναντι στο άγχος, στις νευρολογικές διαταραχές και στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, έχει διαπιστωθεί ότι ο βασιλικός πολτός προσφέρει σημαντική βοήθεια και σε αρκετές παθολογικές καταστάσεις. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στη γενική εξισορρόπηση του οργανισμού που δημιουργεί, καθώς και στην ενίσχυση της φυσικής αντίστασής του ενάντια στις εξωτερικές προσβολές και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Δεν έχουν διαπιστωθεί παρενέργειες ή εθισμός στη χρήση του, ούτε υφίστανται αντενδείξεις, ακόμη και όταν πρόκειται για άτομα πολύ μικρής ηλικίας. Όσο πιο φρέσκος και καλύτερα συντηρημένος είναι ο βασιλικός πολτός, τόσο περισσότερο ακέραιες διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του.

ΧΡΗΣΗ: Με το δοσομετρικό κουταλάκι χωρητικότητας μισού (½) γραμμαρίου (κοφτό) παίρνετε τη σωστή ποσότητα βασιλικού πολτού κάθε μέρα, 10 λεπτά πριν από το πρωινό. Καταπίνεται με λίγο νερό ή, για ταχύτερη απορρόφηση, τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα. Αν η γεύση του σας ενοχλεί, μπορείτε να τον αναμείξετε με λίγο μέλι. Μετά από κάθε χρήση ξεπλένετε και σκουπίζετε το δοσομετρικό κουταλάκι και κλείνετε καλά το φιαλίδιο. Φυλάσσεται στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη)

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Παιδιά: ½ g | Ενήλικες: ½ έως 1 g | Αθλητές: 1 έως 2 g

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Η υπερβολική δόση είναι δυνατό να προκαλέσει ταχυπαλμία ή υπερδιέγερση. Αν υποφέρετε από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν τον καταναλώσετε.

Shop NowFacebook

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram