Γύρη είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των σπερματόφυτων. Οι μέλισσες τη συλλέγουν από διάφορα είδη ανθέων, προσθέτουν νέκταρ για καλύτερη συνοχή και τη μεταφέρουν στην κυψέλη σε μορφή σφαιριδίου ακανόνιστου σχήματος. Η μεγάλη ποικιλία των φυτών από τα οποία προέρχεται καθιστά τη γύρη εξαιρετικά πλούσια πηγή δραστικών θρεπτικών ουσιών. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, ελεύθερα αμινοξέα, λιπίδια, σάκχαρα, μεταλλικά άλατα, φλαβονοειδή, ανόργανα στοιχεία, ένζυμα και συνένζυμα.

Λόγω της συνύπαρξης, σε πυκνή συγκέντρωση, όλων αυτών των ουσιών, η γύρη είναι το πληρέστερο διατροφικό συμπλήρωμα και, παράλληλα, μια σπουδαία πηγή αντιοξειδωτικών, πρεβιοτικών και προβιοτικών με αξιόλογες ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό: πηγή ενέργειας, παράγοντας ρύθμισης των λειτουργιών του οργανισμού, παράγοντας αναζωογόνησης και ισχυρό όπλο ενάντια στη γήρανση. Ενισχύει άμεσα τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές δυνάμεις.

Η κατανάλωσή της από μαθητές, αθλητές και ηλικιωμένους βελτιώνει θεαματικά την αντοχή, τις επιδόσεις και τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Βοηθά επίσης σημαντικά στην αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων υγείας, όπως έλκος δωδεκαδακτύλου, υπερτροφία προστάτη, αναιμία, εντερικές διαταραχές, υπέρταση, αρτηριοσκλήρυνση, νευρική ανορεξία.

Η φυσική μορφή της επεξεργασμένης από τις μέλισσες γύρης είναι κοκκώδης. Περιλαμβάνει συνήθως κόκκους διαφόρων χρωμάτων, μεγεθών και γεύσεων, ανάλογα με τα είδη των φυτών από τα οποία προέρχεται. Η μέση γεύση της είναι βασικά υπόγλυκη, αλλά πολλές φορές έχει και κάποιους πικρούς τόνους.

ΧΡΗΣΗ: Η γύρη διατηρείται στο ψυγείο (συντήρηση). Καταναλώστε την αυτούσια ή προσθέστε τη σε γιαούρτι, μέλι, γάλα ή φρουτοχυμό, μισή ώρα πριν από το κύριο φαγητό της ημέρας. Λαμβάνεται καθημερινά σαν διατροφικό συμπλήρωμα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες ή για όσο χρόνο απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Χρησιμοποιήστε για δοσομετρικό μέσο ένα κουταλάκι του γλυκού (περίπου 7 γραμμάρια).

Παιδιά: 1-2 κ.γ. | Ενήλικες: 2-4 κ.γ.

Για αθλητές που προπονούνται εντατικά η δόση μπορεί να τριπλασιαστεί, όπως και για άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις (μετά από ιατρική έγκριση). Σε περίπτωση που πάσχετε από διαβήτη, σοβαρές αλλεργίες ή στομαχικές διαταραχές, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν την καταναλώσετε.

Shop NowFacebook

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram