Οι μέλισσες συλλέγουν τη γύρη από διάφορα είδη ανθέων, την επεξεργάζονται και τη χρησιμοποιούν σαν πρωτεïνική βάση της διατροφής τους. Η μεγάλη ποικιλία των φυτών από τα οποία προέρχεται καθιστά τη γύρη εξαιρετικά πλούσια πηγή δραστικών βιολογικών ουσιών.

Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, φλαβονοειδή, αμινοξέα, ανόργανα στοιχεία, ένζυμα και συνένζυμα. Λόγω της συνύπαρξης, σε πυκνή συγκέντρωση, όλων αυτών των ουσιών, η γύρη είναι ένα άριστο διατροφικό συμπλήρωμα με αξιόλογες ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό: πηγή ενέργειας, παράγοντας αναζωογόνησης και όπλο ενάντια στη γήρανση.

Προσφέρει άμεση ενίσχυση των δυνάμεων, βελτιωμένη πνευματική λειτουργία και ταχύτερη ανάπτυξη των ασθενικών παιδιών. Η κατανάλωσή της από μαθητές, αθλητές και ηλικιωμένους βελτιώνει θεαματικά την αντοχή, τις επιδόσεις και τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Βοηθά επίσης σημαντικά στην αντιμετώπιση ορισμένων ειδικών προβλημάτων υγείας (έλκος δωδεκαδακτύλου, προστάτης, ηπατικές διαταραχές, αναιμία, διαβήτης, αρτηριοσκλήρωση, ανορεξία).

Η φυσική μορφή της επεξεργασμένης από τις μέλισσες γύρης είναι κοκκώδης. Περιλαμβάνει συνήθως κόκκους διαφόρων χρωμάτων, ανάλογα με τα φυτά από τα οποία προέρχεται. Η γεύση της είναι βασικά υπόγλυκη, πολλές φορές όμως έχει και αρκετά πικρούς τόνους.

Η γύρη MACROVITA είναι συσκευασμένη σε γυάλινα βάζα και διατηρείται στο ψυγείο (συντήρηση). Τρώγεται αυτούσια, μπορεί όμως να προστεθεί και σε σαλάτες, να διαλυθεί σε γάλα ή φρουτοχυμούς και να αναμειχθεί με μέλι.

Η καλύτερη ώρα είναι πριν από το κύριο φαγητό της ημέρας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Xρησιμοποιούμε σαν δοσομετρικό μέσο ένα κουταλάκι του γλυκού (περίπου 7 γραμμάρια).

- Οι ανήλικοι 1 κουταλάκι
- Οι ενήλικοι 1-3 κουταλάκια
- Οι αθλητές 3-6 κουταλάκια

Ακολουθήστε μας στα Social Media Instagram