Σάκχαρα
Βιολογικής σημασίας υδατάνθρακες που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: μονοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, ολιγοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε καλλυντικά σκευάσματα, αφού συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, συγκεντρώνοντας και συγκρατώντας το νερό. Επιπλέον, έχουν καταπραϋντική και αναδομητική δράση, και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων.
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (*bio): Λάδι ελιάς* | Λυγαριά | Σάκχαρα | Αλόη* | Γλυκύριζα* | Προβιταμίνη Β5 (πανθενόλη)